moshaverrkhob
moshaverrkhob

در طي دهه هاي طولاني، توانايي ما براي ارتباط برقرار كردن با مردم در سراسر جهان، به حالت انفجاري رسيده است. در واقع، اينترنت به ما اجازه داد چت كنيم، به گروههاي خبري بپيونديم يا به هر كسي در جهان ايميل ارسال كنيم.

اختراع موبايل ها به ما اين اجازه را داد تا زماني كه دور از ميزكار و يا محيط خانه هستيم با مردم صحبت كنيم.

بنابراين، شبكه هاي اجتماعي به ما اين اجازه را دادند تا با همسايه هاي خود، دوستان دوران كودكي، همكاران و دوستان خود با يك كليك ارتباط برقرار كنيم و صحبت كنيم.

نهايتا اين كه گوشي هاي همراه بيش از هر از زمان ديگري ارتباط برقرار كردن را با هر فردي را الساعه و در لحظه آسان تر مي كند. پس ممكن است شما فكر كنيد كه احساس خوبي را در مورد زندگي اجتماعي خواهيد داشت؟

با اين همه، هيچ وقت در تاريخ جهان ارتباط برقرار كردن به اين آساني و سرعت نبوده است.

با اين حال متاسفانه، اينترنت به ما كمك نكرده است تا حس ارتباط بيشتري با افراد داشته باشيم.

مطالعات نشان مي دهند كه تقريبانيمي از ما حس تنهايي و انزوا مي كنيم.

زمان آنلاين بودن ما قدرت خود را براي ديدن نشانه هاي اجتماعي از دست مي دهيم
ما مي دانيم كه زمان آنلاين بودن با قابليت افراد براي ديدن و خواندن نشانه هاي اجتماعي در تقابل است.

حتي مطالعه اي انجام يافته است كه نشان مي دهد كودكان با دوري پنج روزه از وسايل ديجيتال خود بهتر مي توانند احساسات افراد ديگرا بخوانند.

به نظر مي رسد كه زمان آنلاين بودن و زمان گذراندن با گوشي و تپلت حتي با قابليت افراد بزرگسال براي هوش اجتماعي اشان در تقابل است. با اين همه، ارتباط برقرار كردن با ايموجي ها خيلي متفاوت با يك مكالمه ي رو در رو است.

شما مي توانيد مسائل بسياري را در مورد اين كه فرد چه چيزي در فكرش مي گذرد و يا چه احساسي دارد را تنها با خواندن حالات صورتش و نه كلامش را بفهميد.

اما اگر صورتتان دائما پشت گوشي يا تپلت باشد يا اگر زمان بسيار زيادي را براي استفاده از وسايل ديجيتال خود بگذرانيد، نميتوانيد اين موراد را بفهميد.

۳٫ تاكيد بر كميت ارتباطات است و نه كيفيت آنها
هر كاربر فيس بوك به طور متوسط ۳۳۸ دوست اينترنتي دارد. اما به طور واضح، داشتن هزاران دوست در شبكه هاي اجتماعي باعث نمي شود كه حس تنهايي كمتري بكنيد.

در حقيقت، برخي از مطالعات نشان مي دهد كه هر چه دوستان بيشتري داشته باشيد، به همان ميزان احتمالا استرس بيشتري نيز خواهيد داشت.

اين تا حدي بخاطر اين حقيقت است كه شما احتمالا آنگونه كه با مادربزرگ خود صحبت مي كنيد با همكار خود صحبت نمي كنيد. اين تعداد ارتباطات نيست كه اهميت داردف بلكه اين كيفيت ارتباطات است كه مهم است.

داشتن پنج دوست واقعي براي سلامت روان شما خيلي بهتر از داشتن ۵۰۰ دوست در رسانه ها و شبكه هاي مجازي است.

۴٫ اعتياد به گوشي هاي جديد در تقابل با تعاملات رو در رو است
چند بار شده كه ديده باشيد در رستوران ها و يا محيط اطراف خانواده ها و يا افراد همديگر را ناديده مي گيرند و با گوشي هاي خود مشغول ميشوند؟

و يا چند بار شده كه شما با يك فردي در حال صحبت باشيد در حالي كه او مشغول پيام دادن با گوشي بوده است؟ مطالعات نشان داده اند كه افراد گوشي خود را به طور ميانگين بين ۳۵ تا ۷۴ بار در روز چك مي كنند.

افراد جوان تر به احتمال زياد بيشتر از اين چك مي كنند. مشخص است كه افراد در شبكه هاي مجازي براي اين وقت مي گذرانند تا ببينند كه افراد ديگر چه كاري مي كنند، بجاي اينكه ببينند افراد جلوي چشمشان در حال انجام چه كاري هستند.

زماني كه شما لحظه به لحظه مشغول تلفن همراه خود هستيد، نمي توانيد از تعاملات رو در رو بهره ببريد.


چرا_اينترنت_اعتياد به گوشي
۵٫ دوركاري مي تواند تنهايي و ايزوله شدن را افزايش دهد
اينترنت قابليت ما را براي دوركاري افزايش داده است. اين براي سلامت ذهني ما به طرق مختلفي مي تواند مفيد باشد- مانند كاهش زمان رفت و آمد. اما دور كاري همچنين به معناي كاهش تعامل با همكارانتان مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چرا اينترنت باعث مي شود ما تنهاتر از هر زمان ديگري شويم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/3  ] [ ۰۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پيشگيري از اعتياد به اينترنت، راهكارهاي علمي

در مورد روش هاي پيشگيري از اعتياد به اينترنت چه مي دانيد؟ امروزه به دليل استفاده روز افزون از فضاي مجازي، اعتياد به اينترنت بسيار زياد شده و به امري رايج تبديل شده است.

به همين دليل بسياري از افراد به دنبال روش هايي براي جلوگيري از اعتياد به اينترنت مي باشند تا بتوانند استفاده از فضاي مجازي را براي خود و فرزندشان به خوبي مديريت كنند.

درمان و پيشگيري اين مسئله نياز به راهكارهاي فردي و جمعي دارد تا بتواند اثربخشي خوبي بر روي فرد داشته باشد.

در صورتي كه شما در ميزان مصرف اينترنت با چالش هايي رو به رو شده ايد در اين مقاله راهكارهاي مختلفي را براي پيشگيري از اعتياد به اينترنت بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

اعتياد به اينترنت به چه معناست؟
اعتياد به اينترنت يك نوع اعتياد رفتاري مي باشد كه فرد وابستگي شديدي به اينترنت دارد و با استفاده از وسايلي كه مي توان به اينترنت متصل شود اضطراب و تنش هاي او كاهش مي يابد.

اعتياد به اينترنت تنها مربوط به ميزان ساعاتي كه فرد در اينترنت سپري مي كند نمي شود بلكه زمان هايي كه فرد به فعاليت هاي غير ضروري در اينترنت مي پردازد را نيز شامل مي گردد.

امروزه اين نوع اعتياد افراد بسياري را به خودش درگير كرده است و انواع مختلفي دارد به همين دليل لازم است هر چه سريع تر پيشگيري هاي لازم برا اعتياد به اينترنت انجام گيرد.

علائم اعتياد به اينترنت
اعتياد به اينترنت نشانه هاي زير را دارد كه شامل موارد زير مي شود:

ضعف در كار يا تحصيل: بسياري از افرادي كه به طور دائم در فضاي مجازي هستند بيشتر وقت خود را از دست مي دهند زيرا آن ها به تدريج به جاي وقت بيش تر براي كار يا تحصيل با فضاي مجازي سرگرم مي شوند و متوجه گذر زمان نمي شوند.


تمايل زياد به اينترنت: اگر در مكاني باشند كه اينترنت قطع شود و يا امكان اتصال به اينترنت را نداشته باشند به هم مي ريزند و پرخاشگر مي شوند.
تمايل به دوري از اطرافيان: كسي كه به اينترنت وابسته است و اعتياد به اينترنت دارد فضاي مجازي را به دورهمي و جمع هاي دوستانه و خانوادگي ترجيح مي دهد.
علائم اعتياد به اينترنت
مشاوره اعتياد به اينترنت مشاورانه
پيامدهاي اعتياد به اينترنت
اينترنت و فضاي مجازي هر چند مفيد باشد و اسباب پيشرفت انسان ها را فراهم كند مانند هرچيز ديگري در صورتي كه بيش از اندازه مورد استفاده قرار گيرد با عوارضي همراه خواهد بود كه در زير مواردي از آن را بيان مي كنيم:

كاهش روابط عاطفي و ارتباط با اطرافيان
مشكلات رواني چون اضطراب و افسردگي و غيره
مشكلات جسماني مانند ضعيف شدن بينايي و غيره
كاهش عملكرد شغلي و تحصيلي
كاهش روابط انساني و اجتماعي
تغيير عقايد و باورها

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-پيشگيري از اعتياد به اينترنت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/15  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد پيداكردن به اينترنت :محيط مجازي تمام وقت جوانان را مي گيرد ،

هر چيزي كه بيش تر از حد مورد استفاده قرار گيرد اعتياد به بار مي آورد و محيط مجازي جزو همين دسته محسوب مي شود.

محيط مجازي براي همه افراد ضرورت دارد ، اگر اينترنت به صورت بي نهايت مورد استفاده نگيرد اعتياد نتيجه آن نمي شود.

معتاد بودن به اينترنت
معتاد بودن به اينترنت ، به نوعي اختلال عدم نظم وسواسي مي باشد كه بعضي خصوصيات آن آسيب پذير

است . در حقيقت زماني فرد را مي توان گفت دچار اعتياد شده است كه علائم خسته بودن ، تنهايي،

گوشه گيري و غيره را دارا باشد. در صورت ادامه پيدا كردن براي آينده فرد خطر بزرگي مي باشد كه مركز

مشاوره خوب راه حل مناسبي مي باشد.

آسيب هاي تكنولوژي اينترنت
آسيب هاي امروزي آسيب هايي هستند كه استفاده بيش از حد از تكنولوژي نوجوانان و جوانان امكان دارد

براي او به وجود آيد و مسير تربيت ، آتيه و تربيت را از او دور سازد. براي پيشگيري از اين گونه آسيب ها

توجه بيشتري به تربيت و مسائل ديني نوجوانان از طرف والدين و مسئولان صورت گيرد. در ضمن نبايد

مديريت والدين را در طرز صحيح اين امر غفلت كرد.

منبع :كانون مشاوران ايران-اعتياد پيداكردن به اينترنت

امتیاز:
بازدید: 63
برچسب:
:
[ 1399/4/31  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اينكه نوجوانان چرا و به چه علت به بازي هاي انلاين معتاد مي شوند مسئله مهميست و يكي از مشكلات اساسي والدين مي باشد. به همين دليل ضروري است كه والدين ياد بگيرند كه چگونه با بازي كردن زياد نوجوان روبرو شوند. مطالعه ي اين پست شروع خوبي براي والديني است كه فرزند نوجوان آنها به بازي هاي آنلاين علاقه ي زيادي نشان مي دهند.


اجازه دهيد پيش از آنكه به ادامه ي اين بحث بپردازم، از همين ابتدا بگويم كه بازي هاي آنلاين بسيار جالب و مهيج هستند، و از اين پست نبايد اين گونه استنباط شود كه اين بازي ها ذاتا تفريحي ناسالم هستند. اما در هر كاري بايد اعتدال رعايت شود.

پس ما به عنوان والدين نوجوان، بايد چگونه با اين مسئله مواجه شويم؟

 

مشاهده رفتارهاي نوجوان

براي شروع بهتر است ابتدا علايم خطر را بشناسيم. هزاران علامت خطر احتمالي وجود دارند، كه در زير به برخي از آنها اشاره مي شود:

هنگامي كه آنلاين هستند، متوجه گذر زمان نمي شوند
مشكل داشتن در تمام كردن تكاليف مدرسه يا مسئوليت ها و كارهايي كه درخانه به او محول مي شود
افت تحصيلي در نتيجه ي انجام ندادن درست تكاليف مدرسه
فاصله گرفتن و كاهش تعامل با خانواده و دوستان
عصبانيت زياد هنگام قطع دسترسي او به اينترنت
بي رغبتي به غذا خوردن و خارج شدن از اتاق خواب يا مطالعه ( عدم تمايل به فاصله گرفتن از كامپيوتر يا كنسول بازي)
بي ميلي به تعامل با اعضاي خانواده پس از بازگشت از مدرسه يا هنگام شام خوردن و ديگر موقعيت ها كه خانواده دور هم جمع مي شوند
علايم بيماري جسمي مانند ميگرن، افزايش وزن، خشكي چشم ها، كاهش ديد، و مشكل خواب.
واكنش در مقابل بازي كردن نوجوان

اگر اين احتمال را مي دهيد كه نوجوان شما بيش از حد به بازي هاي آنلاين وابسته شده است، راهكار هاي زير مي توانند به شما در تغيير برنامه ي آنها و راهنمايي آنها براي متعادل تر كردن ميزان توجه به بازيهاي آنلاين كمك كنند:

آنها را به انجام ديگر تفريحات و فعاليت هاي اجتماعي تشويق كنيد: فرزند نوجوان خود را از صفحه ي نمايش كامپيوتر دور كرده و آنها را به سمت ديگر تفريحات و فعاليت ها راهنمايي كنيد، مانند ورزش هاي تيمي و گردهمايي هاي سالم دوستانه.
برروي استفاده ي آنها از كامپيوتر نظارت كنيد: كامپيوتر را در مكاني از خانه قرار دهيد كه روي آن ديد داشته باشيد و بتوانيد فعاليت هاي فرزند خود را در محيط آنلاين زير نظر داشته باشيد، و زمان آنلاين بودن آنها را محدود كنيد. اين كار زماني موثرتر واقع خواهد شد كه خود شما نيز به عنوان والدين از اين قاعده پيروي كنيد. اگر شما نمي توانيد از محيط آنلاين فاصله بگيريد، احتمالا فرزند شما نيز نخواهد توانست.
با فرزند خود در مورد دلايل ريشه اي اين مشكل صحبت كنيد: استفاده ي وسواسي و بدون برنامه از كامپيوتر مي تواند علامتي حاكي از وجود مشكل مهمتري باشد. آيا اين احتمال وجود دارد كه فرزند نوجوان شما از مشكلي عميقتر رنج ببرد؟ آيا اخيرا در زندگي شما تغيير بزرگي مانند طلاق يا تغيير محل زندگي اتفاق افتاده كه موجب ايجاد استرس در او شده است؟

منبع : كودك و نوجوان-مواجهه ي درست با بازي هاي آنلاين نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 74
برچسب:
:
[ 1399/4/4  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب